Bijzondere vermeldingen

 

Bijzondere kruik voor Abdicatie Koningin Beatrix en troonopvolging Willem Alexander en Maxima
Schermer Wijnkopers & Distillateurs, al 11 jaar Hofleverancier, heeft met goedkeuring van de RVD een bijzondere kruik op de markt gebracht voor de abdicatie van Koningin Beatrix en troonopvolging door Willem Alexander met Maxima op 30 april 2013. Deze speciale kruik is afgevuld met een koninklijke Oranje Likeur en is voorzien van mooie afbeeldingen van Koningin Beatrix, Willem Alexander en Maxima. Zeer binnenkort al te verkrijgen bij vele slijters in heel Nederland. De afbeelding volgt nale. Voor meer informatie: 0229-217777 of info@schermerwijn.nl.

Nieuwe Mercedes Sprinters voor Schermer Wijnkopers
Op de foto is te zien hoe chauffeur Cor Hottentot de sleutels in ontvangst neemt van Dennis Boom (links) Van Gomes Hoorn, tot groot genoegen van Esther Ophoff-Blom en Paul Blom. Dit zijn de 20ste Mercedes Sprinters die Schermer Wijnkopers in het bezit krijgt. De bussen zijn zeer fraai bestickerd, zodat ze goed opvallen in het verkeer en herkenbaar zijn voor klanten. De bestickering is in samenwerking gedaan met 'Met name reclame' uit Edam.

Chauffeur Cor Hottentot 40 jaar in dienst
Onze chauffeur Cor Hottentot was op 18 juni 2013 40 jaar in dienst van Schermer Wijnkopers.
Hij is op 16 jarige leeftijd in 1973 bij ons begonnen en rijdt al die tijd schadevrij, al ruim 2 miljoen kilometer. 

Schermer Jonge Jenever 'Lekkerste Jonge Jenever van Nederland 2009'
"De Ferme Jonge uit Hoorn"
is voor de tweede keer gekozen tot "Lekkerste Jonge Jenever van Nederland".
Ook in 2005 is onze Jonge Jenever reeds onderscheiden en ontvingen wij een oorkonde en het fraaie beeldje en bij de laatste bijeenkomst op 13 oktober 2009 nogmaals! Onze Ferme Jonge Jenever heeft een alcohol percentage van 35% vol. en is bereid met 10% moutwijn, op basis van graanalcohol.

Esther Ophoff-Blom wordt vennoot
In verband met het overlijden van haar moeder, Joke Blom, is de jongste dochter van Paul en Joke -Esther Ophoff-Blom-  vennoot geworden van Schermer Wijnkopers Vof. Samen met haar vader gaat ze de zaak continueren en aan de toekomst van Schermer werken. Esther is reeds sinds 1998 bij de zaak werkzaam.

Martin en Tanja Philipse-Blom worden vennoot
Vanaf 2011 zijn ook de oudste dochter Tanja en haar man Martin Philipse vennoot geworden. Samen met Esther zullen zij Schermer Wijnkopers voort gaan zetten. Zij hebben samen 22 jaar Philipse Wijnkopers in Brielle gerund en Martin is Vinoloog en Liquorist van de Wijnacademie.

Schermer's Oranjebitter als lekkerste getest!
Schermer's Oranjebitter is in verband met het bezoek van Koningin Beatrix en haar familie aan Apeldoorn voor Koninginnedag op 30 april 2009 getest door een panel. Zij hebben Schermer's Oranjebitter als lekkerste Oranje Bitter van Nederland gekozen.
Als Hofleverancier zijn wij hier natuurlijk zeer trots op. Het wordt dus weer Koninklijk genieten dit jaar met Schermer's Oranjebitter!


Joke Blom overleden
Op 20 juni 2009 is Joke Blom op 67 jarige leeftijd overleden. Zij was al 45 jaar getrouwd met Paul Blom en zij hebben vanaf 1982 samen Schermer Wijnkoper & Distillateur overgenomen. Wij zullen haar inbreng, aanwezigheid, spontaniteit en hartelijkheid enorm missen op de zaak.
Maar natuurlijk op persoonlijk vlak, voor man Paul, dochters Tanja en Esther, schoonzonen Martin en Peter en kleinkinderen Daniel, Ruben, Laura en Claire laat zij een nog grotere leegte achter. Wij moeten door zonder haar warmte.....


Hoorns Akkefietje bij Wie is de Chef?
Femke is vaste klant bij Schermer Wijnkopers en heeft als 'hobby-kok' gekookt in het bekende RLT 5 programma 'Wie is de Chef?'.
De keuze van wijnen en gedistilleerd als begeleider voor haar menu zijn te zien op de site van 'Wie is de Chef?'.
Klik op 'Femke kookt' van 3-11-08 en je kunt de hele uitzending bekijken.
Ook op 'Henk kookt' van 4-11-08 is het Hoorns Akkefietje weer te zien.

650 jaar Hoorn!

Ter gelegenheid van het 650 jarig bestaan van Hoorn in 2007, had B. Schermer & Zoon -sedert 1782 te Hoorn- als oudste bedrijf van Hoorn een feestelijke kruidige likeur gemaakt op basis van nostalgische ingredienten om de feestvreugde te verhogen.
650 jaar Hoorn650 jaar Hoorn - Hoorn des Overloeds


Oog-Appeltje van Oranje:
Ter gelegenheid van de geboorte van de dochter van Prins Willem-Alexander en Prinses Mḩma, Prinses Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria, op 7 december 2003, heeft Schermer Wijnkoper & Distillateur met speciale toestemming van de Rijksvoorlichtingsdienst een speciale Oranje Likeur op de markt gebracht: 'Oog-appeltje van Oranje'. Deze traditionele likeur is voor deze bijzondere gelegenheid (in beperkte oplage) gedistilleerd en gebotteld in een kruikje van 50 en 20 cl. en voorzien van een afbeelding van Koningin Wilhelmina en Prinses Juliana als baby uit 1909.
Kruiken
Beatrix 25 jaar Koningin der Nederlanden:
In navolging op 'Oog-Appeltje van Oranje', hebben we -wederom met goedkeuring van de RVD- een heerlijke Oranje Likeur gemaakt in een witte 50 cl. kruik, voorzien van een bijzonder fraai ontwerp van Koningin Beatrix. In dit speciale Koninklijke Jubileum jaar, waar Koningin Beatrix al 25 jaar Koningin der Nederlanden is, vonden wij het passend om een bijzondere blijvende herinnering te maken als Hofleverancier. Tijdelijk verkrijgbaar bij onszelf of bij 驮 van onze geselecteerde slijters.
Op de foto proost Paul Blom met dochter Esther Ophoff-Blom op de Koningin.
PROOST