pandDe historie

Sinds 24 juli 1782 staat B. Schermer & Zoon officieel te boek als distillateur en likeurstoker, maar reeds in 1730 handelde Jan Bent (grootvader van Barend Schermer's echtgenote) op dezelfde plek in Hoorn, in 'gedistilleerde wateren'. Niet lang daarna is ook begonnen met de import van wijnen uit diverse landen.

De nostalgische behuizing op het Kleine Noord is sinds 1997 verruild voor een prachtig monumentaal pand net buiten het centrum op de Geldelozeweg 47.

Schermer is een der oudste en laatste onafhankelijke distilleerderijen van Nederland. Met eeuwenoude, traditionele recepturen wordt in de distillerderij op authentieke wijze geproduceerd, maar wel naar moderne maatstaven en volgens HACCP-normering.

Na 6 generaties Schermer, nam Paul Robert Blom samen met zijn vrouw Joke Blom-Wennink in 1982 het bedrijf over, waar Paul in 1965 in dienst was getreden.
Met de oorspronkelijke recepturen en de gevestigde naam, geniet Schermer regionaal en nationaal reeds grote bekendheid en faam.
Hiermee onderscheidt Schermer zich op de markt en combineert het traditionele assortiment met eigentijdse producten.
Helaas is Joke Blom op 20 juni 2009 overleden. Vanaf die tijd runt Paul samen met jongste dochter Esther Ophoff-Blom Schermer Wijnkopers & Distillateurs, die al vanaf 1998 bij de zaak werkt.

Vanaf 2011 zijn ook de oudste dochter Tanja en haar man Martin Philipse, die sinds 2007 werkzaam bij Schermer is het team permanent komen versterken.
Martin is vinoloog en samen hebben zij 22 jaar Philipse WIjnkopers in Brielle gerund.

Op 24 mei 2002 is Schermer Wijnkopers tijdens de festiviteiten van het 220-jarig jubileum door onze Majesteit Koningin Beatrix onderscheiden met het predikaat "bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier". Een onderscheiding die de 'kroon' is op onze gedreven bedrijfsvoering, hetgeen een solide basis vormt voor de toekomst.

Het assortiment van Schermer staat garant voor een perfecte kwaliteit/prijs verhouding. Doordat Schermer onafhankelijk en kleinschalig is, kan er snel ingespeeld worden op veranderingen in de markt. Ook houden wij veel en regelmatig contact met al onze producenten, omdat wij persoonlijk contact hoog in het vaandel hebben.
Tevens zijn wij specialist in Centraal Europa "De Nieuwe Oude Wereld" en Balkan Wijnen, waar wij ruim 45 jaar de wijnen en gedistilleerd van importeren.

"Een onderscheidend assortiment voor uw bijzondere segment!"