Expertise

Paul Blom heeft reeds 40 jaar expertise in de wijnhandel, is Register Wijnmakelaar -een van de 12 in Nederland-, is van1977 tot 2008 docent/examinator aan de wijnacademie in Maarn geweest, is 'Honoris Causa' Registervinoloog van de Wijnacademie en is lid van diverse nationale en internationale wijnjury's. Hij is, naast zijn ruime algemene wijnkennis, een expert op het gebied van de wijnen uit Centraal Europa "De Nieuwe Oude Wereld". Schermer Wijnkopers v.o.f. is tevens KVNW Register Wijnhandelaar.

Op 29 april 2002 is Schermer tijdens de festiviteiten rond het 220-jarig jubileum door onze Majesteit Koningin Beatrix onderscheiden met het predikaat 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier'. Een onderscheiding die de 'kroon' is op de gedreven bedrijfsvoering, die tevens een solide basis vormt voor de toekomst.

Schermer is een der laatste en oudste onafhankelijke distilleerderijen van Nederland. Met eeuwenoude, traditionele recepturen wordt in de distilleerderij op authentieke wijze geproduceerd. De huidige distilleerketels zijn al vanaf begin 1800 in gebruik. De kruiken en potten waarin nu nog de kruidenzakken trekken voor de bitters, zijn al minstens zo oud. Natuurlijk zijn alle productiematerialen van deze tijd en voldoen derhalve aan alle HACCP eisen.

Jongste dochter Esther Ophoff-Blom heeft hotelschool 'De Kogge' gedaan en werkt sinds 1997 bij Schermer Wijnkopers.
Zij is plaatsvervangend bestuurdslid van de KVNW, voorzitter van Stichting WijnCommunicatie en nauw betrokken bij de VIP (Vereniging Importeurs en Producenten Nederlands Gedistilleerd). Tevens heeft zij samen met het Productschap Gedistilleerd de nieuwe arbocatalogus voor wijnen en gedistilleerd geschreven.

Sinds mei 2011 zijn oudste dochter Tanja en haar man Martin Philipse ook bij Schermer werkzaam. Samen met Esther gaan zij met s'n drieen de zaak doorzetten. Martin heeft ook hotelschool gedaan in Den Haag en is Vinooog van de Wijnacademie.

Schermer Wijnkopers werkt aan de toekomst, zonder de historie te vergeten.