Recipes with Schermer distilled

We are working on the translation. Please check our recipes again soon.


vatenPannenkoek met Akkefietje:

  • appel schillen, klokhuis verwijderen en appel in stukjes snijden
  • doe een klontje boter in een pannetje
  • als het uitgebruisd is, suiker en kaneel naar smaak erdoor doen
  • appelstukjes erdoor doen en even laten intrekken op laag vuur
  • afblussen met flinke scheut Akkefietje
  • verdelen over pannenkoek en dichtvouwen, als je wat over hebt, kan er ook wat over de pannenkoek
  • als het een nagerecht is, evt. serveren met (kaneel-) ijs en slagroom

Dit is voor 1 grote pannenkoek voor 1 persoon.
Voor nagerecht kan het verdeeld worden over 2 à 3 pannenkoeken.

Akkefietje kunt u ook gebruiken om krenten in te wellen voor het bakken van de appeltaart. Ook voor het maken van Tiramisu kunt u Akkefietje gebruiken om de lange vingers of bitterkoekjes in te drenken.


distillerenBoeren Jongens zijn heerlijk om over ijs te doen en ook over pannenkoeken. Maar u kunt het ook gebruiken om jus af te blussen van bv. varkenshaas.

Varkenshaas braden in deel olijfolie/deel roomboter, vlees na braden uit de pan en even bewaren in aluminiumfolie, Boeren Jongens in de pan en kort doorroeren, creme fraiche en beetje Akkefietje erdoor. Kort laten indikken, vers gemalen peper erdoor. Vlees even in de saus leggen (braadvocht uit folie in de pan doen!) en serveren. Beetje saus over het vlees, rest in saucière.

 

 


Koffie Teutje is een smakelijke begeleider voor koffie of thee, maar als u het Koffie Teutje in een glaasje schenkt en dat even in de magnetron opwarmt, smaakt het wellicht nóg lekkerder. Toefje slagroom erop en genieten maar!


Advocaat is heerlijk om zo te eten met een kloddertje slagroom erop (echt ouderwets lekker!), maar ook heerlijk om toetjes mee te versieren. Over vers fruit en ijs of lobbig kloppen mét slagroom en het over een cake of in taart doen.